1

Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) este o organizatia care sustine obiectivele comune ale celor mai importante 29 de companii farmaceutice internationale producatoare de medicamente inovatoare, prezente in Romania, pentru a facilita accesul pacientilor romani la progresele industriei farmaceutice in materie de cercetare si dezvoltare de noi tratamente.

ARPIM este afiliata EFPIA (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations), organizatia reprezentativa a industriei farmaceutice din Europa.

2

Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice (APMGR) din Romania este o organizatie care isi propune sa contribuie in mod activ la imbunatatirea accesului la tratament farmaceutic pentru pacientii romani, prin incurajarea consumului de medicamente generice APMGR reuneste 16 de companii din domeniul productiei de medicamente generice prezente pe piata romaneasca.

APMGR este afiliata asociatiei Medicines for Europe, organizatia reprezentativa a industriei producatoare de medicamente generice si biosimilare din Europa.

3

Asociatia Distribuitorilor si Retailerilor Farmaceutici din Romania (ADRFR) reprezinta interesele a peste 50% din piata de distributie si retail farmaceutic autohton. Misiunea ADRFR Romania este sa contribuie la dezvoltarea si mentinerea unui mediu farmaceutic modern si dinamic, care sa permita accesul pacientului la medicatia necesara in cel mai scurt timp si in cele mai bune conditii de siguranta si confort.

ADRFR este afiliata organizatiei Europene GIRP (Groupement International de la Repartition Pharmaceutique).

4

Asociatia Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM) din Romania este o organizatie care are isi propune sa protejeze libera circulație a medicamentelor, asa cum este prevazuta in articolul 28 din Tratatul privind Functionarea Uniunii Europene (TFUE), sa contribuie la îmbunătățirea standardelor de sănătate prin furnizarea de medicamente inovatoare la costuri mai mici, precum și asistarea UE pentru atingerea obiectivului Piețe Unice. ADEM reuneste 6 companii membre, distribuitori angro de medicamente.

ADEM este afiliata asociatiei EAEPC (European Association of Euro-Pharmaceutical Companies), organizatia reprezentativa a importatorilor paraleli din Europa.

5

Colegiul Farmacistilor din Romania (CFR) organizatie care reprezinta interesele profesiunii de farmacist, asigura propasirea si pastrarea prestigiului acestei profesiuni in cadrul vietii sociale, asigura controlul aplicarii regulamentelor si normelor care organizeaza si reglementeaza exercitarea profesiei de farmacist, indiferent de forma de exercitare si de unitatea farmaceutică in care se desfasoară. CFR este reprezentat in teritoriu prin 42 de filiale.

CFR este membra a PGEU (Grupul Farmaceutic al Uniunii Europene).